FAQ

Hoe kun je Extra Vergine Olijfolie het best bewaren?

Stel de Olijfolie niet bloot aan hitte en licht, om te voorkomen dat het oxideert en ranzig wordt. Extra Vergine Olijfolie kan het best bewaard worden bij een temperatuur tussen de 7 en 20 graden Celsius.

Wat is Extra Vergine Olijfolie?

Extra Vergine Olijfolie is regelrecht afkomstig van verse olijven. Het wordt gewonnen in een mechanisch proces waarbij de olijven geplet worden, en onderworpen aan het proces van Malaxatie. Dit is een proces waarbij de pasta wordt geroerd zodat de oliedruppeltjes de kans krijgen zich los te maken van het waterige vruchtvlees en zich aan elkaar te binden.
Extra Vergine Olijfolie heeft een verfijnde en excellente fruitige smaak, zeis vrij van schadelijke stoffen en heeft een zuurgraad van minder dan 0,8 procent.

Kun je met koken of bakken met Extra Vergine Olijfolie?

Jazeker! Extra Vergine Olijfolie begint te roken op een temperatuur tussen de 180 en 190 graden Celsius. Als je het gebruikt om te bakken, zorg er dan voor dat de olie niet verbrandt, net zoals je ander voedsel niet moet laten verbranden.